Růžičková kapusta je často spojována se zeleninou, kterou většina lidí nemá ráda. Při správné přípravě však chutná všem. Zjistěte, co přesně je třeba udělat, aby byla vždy chutná.
Růžičková kapusta je skutečným zdrojem živin. Navzdory jejím četným prospěšným vlastnostem ji bohužel mnoho lidí nemá rádo kvůli její specifické, mírně hořké chuti. Při správné přípravě se však může stát kulinářským hitem v každé domácnosti.
Trik pro chutnou růžičkovou kapustu
Ačkoli nejběžnějším způsobem přípravy růžičkové kapusty je vaření, bohužel jí to dodává mdlou chuť a nepříjemný zápach, který se šíří po celé domácnosti. Existuje však mnohem lepší způsob přípravy této zeleniny: osmažení na pánvi. Díky tomu získá kapusta křupavou kůrku, ale uvnitř zůstane jemná a měkká. Můžete ji připravit s trochou olivového oleje, česneku, soli a pepře nebo přidat své oblíbené koření. Smažená růžičková kapusta se ideálně hodí k masu nebo těstovinám, ale je také skvělá jako samostatná pochoutka.

Recept:Pečená růžičková kapusta
Tuto zeleninu připravenou tímto způsobem miluji. Chutná prostě skvěle.
Ingredience
- 600 g růžičkové kapusty
- kůra z poloviny citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
Způsob přípravy
- Příprava růžičkové kapusty: Odstraňte horní listy z růžičkové kapusty, umyjte ji a osušte. Každý růžičkový kapustový hlávku rozkrojte na polovinu. Zahřejte pánev na středním ohni a přidejte olivový olej.
- Opečte zeleninu.Přidejte růžičkovou kapustu, citronovou kůru a špetku soli. Opečte do lehce zlatova. Podávejte jako přílohu.

